2016. július 5., kedd

Várandósan a holisztikus fogászati rendelésen





Mindig nagy odafigyeléssel kezeljük pácienseinket, és hatványozottan igaz ez a várandós kismamák tekintetében. A meghitt környezetben való beszélgetés oldja az esetleges feszültségeket, a körültekintő, óvatos vizsgálat náluk még kiemeltebb jelentőségű - ilyenkor a leendő anyuka testileg-lelkileg érzékenyebb állapotban van.
A várandósság alatt kötelező a fogászati szűrővizsgálat. A fogazat állapotának felmérése után felvilágosítjuk a kismamát a hormonális változások jelentőségéről: hajlam esetén a fogíny könnyebben begyulladhat és tisztításkor vérezhet. Segítünk a helyes szájápolási technika elsajátításában, és születendő gyermekének szájhigiénés teendőiről is tájékoztatjuk.
Problémás, gócos fog esetén is kerüljük a röntgen használatát (különös tekintettel az első trimeszterre), és csak végszükség esetén adunk érzéstelenítést, mivel a méhlepény a szintetikus gyógyszereket, kemikáliákat nagy részben átengedi. Alapos mérlegelés után hozunk ítélet a szuvas fog ellátásáról. 
A várandósság időszaka alatt még fontosabb a természetes gyógyhatású anyagok és homeopátiás gyógyszerek használata, és a végsőkig megpróbáljuk ezek által uralni a gyulladásos folyamatokat, illetve a fájdalomcsillapításra is számos szelíd módszerünk létezik.
Mint gyakorló férj és apa szerencsére személyesen is részesülhettem a női lét ezen csodájából, így számomra természetes, hogy a pozitív hozománya a hivatásomban is megjelenik: értően tudok fordulni a kismamák felé.

dr. Rébay Domonkos- holisztikus fogorvos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése